Hollandse Klei

resultaatgerichte begeleiding van mens en organisatie

Profiel

Na mijn studie bedrijfskunde, met aansluitend verschillende werkervaringen als communicatiemedewerker, ben ik ruim zeventien jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. Als (senior) projectmanager heb ik bijgedragen aan de groei van Art & Show Events, dat later is opgegaan in de fullserviceorganisatie Constant in Beweging. Hier was ik tot 2012 managing director. Sinds die tijd richt ik mij vanuit Hollandse Klei op het begeleiden van mensen en teams in organisaties.
Anderen helpen ontwikkelen én mijzelf ontwikkelen gaan voor mij altijd hand in hand. Dat betekent voor mij dat het volgen van opleidingen, workshops en intervisie op het gebied van (team-)coaching en training een vast onderdeel uitmaken van mijn leven.

Calliope

Als coach voel ik mij –in overdrachtelijke zin- verbonden met Calliope, één van de negen muzen. Haar naam betekent 'heldere ogen', en ze was de muze van het heroïsch epos (=heldendicht), de filosofie en de retoriek. Calliope toonde zich onder meer een goed bemiddelaar door de ruzie tussen Persephone en Aphrodite te beslechten.

‘Heldere ogen’ staan voor mij voor een scherp waarnemingsvermogen, maar ook voor openheid en oprechtheid. De term filosofie betekent de liefde voor of streven naar kennis en wijsheid. Dit uit zich in mijn nieuwsgierigheid naar de ander en het ‘willen weten’. Retoriek, in combinatie met het epos, staat voor mij voor een goed taalgebruik (zowel mondeling als schriftelijk) – het helder maar ook aansprekend zijn in communicatie. Hierbij vormt voor mij een (respectvolle) discussie op basis van argumenten een belangrijk ingrediënt; aansprekend zijn in communicatie duidt bij mij tevens op een voorliefde voor creatief taalgebruik in de vorm van metaforen of verhalen.